Een rijk en bruisend cultureel aanbod

Zang, dans, kunst, toneel en architectuur: Maashorst kent een veelzijdig en bruisend cultureel aanbod. Bekijk de Molen van Jetten, geschilderd door voormalig inwoner van Uden Piet Mondriaan. Bezoek een tentoonstelling met religieuze kunst in Museum Krona, gevestigd in een eeuwenoud abdijcomplex. Geniet van een uitvoering in het moderne theater Markant en bezoek het oudste poppodium van Brabant, De Pul. Of steek je handen uit de mouwen tijdens een creatieve workshop bij Kunst & Co. En dit is nog maar een greep uit de vele mogelijkheden. Enthousiast? Ontdek het rijke aanbod en plan jouw culturele uitstapje.

 

 • Kunst & Cultuur

  Breng een bezoek aan een van de musea, bezoek een tentoonstelling of theater. Zang, dans, kunst, toneel en architectuur: Maashorst kent een veelzijdig en bruisend cultureel aanbod. Wat ga jij vandaag doen? 

  Naar de uitagenda
  Kunst & Cultuur
 • Erfgoed

  Verdiep je in het (militaire) erfgoed van Maashorst en kom meer te weten over de veelbewogen historie in dit gebied! 

  Naar erfgoed
  Erfgoed
 • Molens

  Bezoek de molens en gemalen in Maashorst, met ieder een eigen verhaal. Sommige molens zijn nog volop in gebruik en verkopen diverse (meel)producten! Kom gezellig langs.

  Naar de molens
  Molens

Een greep uit het cultureel aanbod

Nieuwsgierig naar meer?

Historie, monumenten en lokale tradities. Ontdek het veelzijdige culturele aanbod van Maashorst. 

Naar cultureel aanbod

Ooggetuigen tweede wereldoorlog

In 2019 vond de herdenking plaats van 75 jaar bevrijding van onze regio. Een moment om stil te staan en na te denken over wat vrijheid nu eigenlijk betekent. Uit verhalen uit die tijd blijkt pas echt hoe goed wij het nu hebben. Daarom worden zes van deze verhalen nu zichtbaar gemaakt in het landschap. Zes verhalen van zes ooggetuigen, verteld op de exacte plek waar het verhaal zich af heeft gespeeld.

Lees verder

Een bezoek aan traditiekamer Typhoon

De Traditiekamer Typhoon van Vliegbasis Volkel heeft een permanente tentoonstelling over het ontstaan en het gebruik van de vliegbasis. Webredactrice Gaby Coolen - van Loosbroek van Explore Maashorst gaat langs en doet verslag van haar bezoek.

Naar het bezoekverslag