Ontdek de natuurgebieden in Maashorst

Wil jij je hoofd leegmaken tijdens een fietstocht door de bossen? Of avontuurlijk wandelen door bos- en heidegebieden met wilde grazers? Dan kun je bij ons je hart ophalen. Wist je dat De Maashorst het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant is? Je vindt hier maar liefst 3.500 hectare aan bossen, heidevelden, stuifduinen, vennen en oude dreven. Met unieke verschijnselen zoals de Peelrandbreuk, wijstgronden en (cultuur)historische schatten. En wat dacht je van de Bedafse Bergen? Deze hoogste berg in de wijde regio wordt ook wel de ‘blote kont’ genoemd vanwege de zandverstuiving. 

De Maashorst is een paradijs voor rustzoekers, natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers én ruiters. Volg je oerinstinct en ga op pad. 

In de natuur is geen WiFi, wel een betere verbinding

 • Wandelen

  Met een veelzijdigheid aan zowel korte als langere wandelroutes is er voor iedere wandelaar wat wils. Van een korte familie wandeling met kleine(re) kinderen tot lange afstanden voor de doorgewinterde, ervaren wandelaar. De routes lopen allen door de meest prachtige gebieden of je nu zelf op pad gaat, of een van de (thema) routes loopt!     

  Lees verder
  Wandelen
 • Fietsen

  Ook qua fietsen biedt Maashorst veel variatie! Van oorlogs- tot molenroutes en van verharde fietspaden tot de meest uitdagende mountainbike paden. Met voldoende mogelijkheid om een heerlijke tussenstop te maken bij een van de horecagelegenheden. 

  Lees verder
  Fietsen
 • Met een gids

  Met een gids op pad! Dat kan.

  Lees verder
  Met een gids
 • Natuurcentrum De Maashorst

  Natuurwandelingen, fietstochten onder leiding van IVN-gidsen, spelletjes met opdrachten en tal van andere activiteiten...

  Naar natuurcentrum De Maashorst
  Natuurcentrum De Maashorst