Ontdek de natuurgebieden in Maashorst

Wil jij je hoofd leegmaken tijdens een fietstocht door de bossen? Of avontuurlijk wandelen door bos- en heidegebieden met wilde grazers? Dan kun je bij ons je hart ophalen. Wist je dat De Maashorst het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant is? Je vindt hier maar liefst 3.500 hectare aan bossen, heidevelden, stuifduinen, vennen en oude dreven. Met unieke verschijnselen zoals de Peelrandbreuk, wijstgronden en (cultuur)historische schatten. En wat dacht je van de Bedafse Bergen? Deze hoogste berg in de wijde regio wordt ook wel de ‘blote kont’ genoemd vanwege de zandverstuiving. 

De Maashorst is een paradijs voor rustzoekers, natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers én ruiters. Volg je oerinstinct en ga op pad. 

 • Wandelen

  Met een veelzijdigheid aan zowel korte als langere wandelroutes is er voor iedere wandelaar wat wils. Van een korte familie wandeling met kleine(re) kinderen tot lange afstanden voor de doorgewinterde, ervaren wandelaar. De routes lopen allen door de meest prachtige gebieden of je nu zelf op pad gaat, of een van de (thema) routes loopt!     

  Lees verder
  Wandelen
 • Fietsen

  Ook qua fietsen biedt Maashorst veel variatie! Van oorlogs- tot molenroutes en van verharde fietspaden tot de meest uitdagende mountainbike paden. Met voldoende mogelijkheid om een heerlijke tussenstop te maken bij een van de horecagelegenheden. 

  Lees verder
  Fietsen
 • Met een gids

  Met een gids op pad! Dat kan.

  Lees verder
  Met een gids
 • Podcast Oersterk en toch gebroken

  Oersterk en toch gebroken. Volg de paden langs breuken en wijstgronden, laat de schoonheid van de 400 miljoen jaar oude Peelrandbreuk op je inwerken. Ron Boszhard neemt je mee op een boeiende reis door de ogen van “De Peelrandbreuk”.

  Naar de podcast
  Podcast Oersterk en toch gebroken
 • Dieren

  Met een omvang van 3.500 hectaren is natuurgebied De Maashorst het grootste aaneengesloten natuurgebied in Noord-Brabant. Ze bevat honderden plantensoorten, bijna 150 vogelsoorten en meer dan 25 zoogdieren.

  Lees verder
  Dieren
 • Natuurcentrum De Maashorst

  Natuurwandelingen, fietstochten onder leiding van IVN-gidsen, spelletjes met opdrachten en tal van andere activiteiten...

  Naar het natuurcentrum
  Natuurcentrum De Maashorst

In de natuur is geen WiFi, wel een betere verbinding

Loop mee met Siem

Onze blogger Siem van Merwijk is geboren en getogen in Schaijk. Met zijn passie voor journalistiek en zijn geboortedorp gaat hij er regelmatig op uit. In de serie Eropuit met Siem vertelt hij je over zijn belevenissen in een reeks unieke verhalen.

Eropuit met Siem