Heemkundevereniging De Komme Schaijk-Reek

Heemkundevereniging Schaijk-Reek bezit een prachtige collectie oude werktuigen en een echte smederij. De doelstelling van de heemkundekring is de plaatselijke en regionale geschiedenis uitzoeken, beschrijven en vastleggen. Dat doen ze door het uitbrengen van artikelen, publicaties en boeken. Ook leggen ze archieven aan en houden ze tentoonstellingen, lezingen, geven ze lessen aan de jeugd en organiseren ze tal van andere activiteiten. De Heemkundekring is opgericht in mei 1985 en is aangesloten bij de Stichting Brabants Heem, als 73ste kring.

Het onderzoek richt zich op de geschiedenis (zoals archeologie en archiefonderzoek), geografie, demografie, genealogie, dialectologie, toponymie, aardrijkskunde, biologie en ecologie van een woonplaats of omgeving.  Bij Heemkundevereniging Schaijk - Reek is informatie gericht op Schaijk, Reek en omgeving. Heemkunde kan zich op zowel het heden als het verleden richten.

Heemkundevereniging Schaijk - Reek is iedere woensdag open voor publiek van 10.00 - 12.00 uur. Gratis entree, vers gezette koffie en mi un kuukske.

Locatie