De mooiste wandelroutes

De geur van vers gemaaid gras op de velden. Het geluid van tjilpende vogeltjes. Idyllische uitzichten op de heidevelden, stuifduinen, vennen en oude dreven. En ondertussen stap voor stap genieten. Herkenbaar? Dan ben je vast dol op wandelen. En of je nu kort of lang op pad gaat, in Maashorst vind je – met een wandelnetwerk van wel 318 kilometer – eindeloos veel routes. In ons oergebied is de natuur de baas en kun je de natuur ervaren zoals die vroeger was. En als je geluk hebt, kom je onderweg zelfs wilde grazers tegen. Hoe bijzonder is dat! Bekijk de routes, trek je wandelschoenen aan en ga op pad.

Wandelroutes

 • Mijmerroutes cadeaubox

  Deze box bevat zes speciale rondwandelingen van 10 kilometer rond bezienswaardigheden van de kernen in de gemeente Maashorst. 

  Lees verder
  Mijmerroutes cadeaubox
 • Wandelen met een gids

  De gids kan je veel vertellen over de bezienswaardigheden en de natuur waar je langs wandelt en weet veel verhalen over het leven van vroeger te vertellen.

  Lees verder
  Wandelen met een gids
 • Minder valide route vlinderidylle

  Beleef de mooie omgeving rond de Vlinderydille. Deze route is 1,5 km lang en voor iedereen toegankelijk. 

   

  Lees verder
  Minder valide route vlinderidylle
 • Zuiderwaterlinie

  Al sinds de Tachtigjarige oorlog - ruim 450 jaar geleden - strijdt men in Brabant met én tegen het water. In Reek ligt de eerste echte waterlinie van Nederland.

   

  Lees verder
  Zuiderwaterlinie