De mooiste wandelroutes

De geur van vers gemaaid gras op de velden. Het geluid van tjilpende vogeltjes. Idyllische uitzichten op de heidevelden, stuifduinen, vennen en oude dreven. En ondertussen stap voor stap genieten. Herkenbaar? Dan ben je vast dol op wandelen. En of je nu kort of lang op pad gaat, in Maashorst vind je – met een wandelnetwerk van wel 318 kilometer – eindeloos veel routes. In ons oergebied is de natuur de baas en kun je de natuur ervaren zoals die vroeger was. En als je geluk hebt, kom je onderweg zelfs wilde grazers tegen. Hoe bijzonder is dat! Bekijk de routes, trek je wandelschoenen aan en ga op pad.

 • Bernhovenpad

  Het Bernhovenpad aan de rand van Uden bestaat uit meerdere wandelroutes: twee korte ‘rondjes’ van 2 kilometer en een wat langere ronde van 4 kilometer. Zowel van de korte als de langere wandeling is er een avontuurlijke en comfort variant.

  Naar wandelroute Bernhovenpad
  Bernhovenpad
 • Moesland tot Maasland

  Een wandeling van 15,28 km door het 'Moesland' (de naam van Schaijk tijdens carnaval) en het buitengebied van Schaijk en Herpen (hier stroomde vroeger de Maas, vandaar de naam Maasland).

  Naar wandelroute Moesland tot Maasland
  Moesland tot Maasland
 • Reekse ommetjes

  Vier korte wandelroutes in en om gastvrij Reek, door afwisselende natuur, bos en weilanden, langs cultuur en historie. De wandelroutes gaan voor een deel over agrarisch land. De routes zijn deels onverhard en bij slecht weer moeilijk begaanbaar.

  Naar Reekse ommetjes
  Reekse ommetjes
 • Meerdaagse Trektocht De Maashorst

  Ga 3 tot 5 dagen op pad in oerlandschap De Maashorst! Onderweg kom je door heidevelden, weiden en bossen, hoogteverschillen en open vlakten, stuifduinen, beekjes, akkerdorpen. Allemaal grijpen ze terug op de eeuwenoude historie van De Maashorst, waarin het de bewoners waren die het gebied in de loop van vele eeuwen vorm gaven.

  Naar IVN Trektocht
  Meerdaagse Trektocht De Maashorst
 • Berg en Breuk wandelroute

  De berg en Breuk wandelroute in Uden is 6,5 kilometer lang en voert je langs de stuifzandwal van de Bedafse Bergen, beek De Leijgraaf, de Peelrandbreuk, de Wijstgronden en de IJzeroerbanken. De route is grotendeels onverhard. 

  Naar wandelroute Berg en Breuk
  Berg en Breuk wandelroute
 • Met de ezel op pad

  Bij De Kreitsberg in Zeeland hebben ze verschillende routes uitgezet om te wandelen met de ezels. De kortste route is 6 kilometer en je kunt de route zolang maken als je wilt. De route leidt je door natuurgebied De Maashorst. Je kunt kiezen om een halve dag, een hele dag of meerdere dagen te gaan wandelen, met overnachtingen op verschillende locaties. 

  Met de ezel op pad
  Met de ezel op pad

Wandelen doet wonderen

 • Mijmerroutes cadeaubox

  Deze box bevat zes speciale rondwandelingen van 10 kilometer rond bezienswaardigheden van de kernen in de gemeente Maashorst. 

  Lees verder
  Mijmerroutes cadeaubox
 • Wandelen met een gids

  De gids kan je veel vertellen over de bezienswaardigheden en de natuur waar je langs wandelt en weet veel verhalen over het leven van vroeger te vertellen.

  Lees verder
  Wandelen met een gids
 • Te paard

  In galop langs de oever van een ven of in draf over de uitgestrekte heidevelden. Menners die met paard en wagen over de bospaden dwalen. In natuurgebied De Maashorst kan het allemaal!

  Naar paardrijden
  Te paard

Mindervalidenroutes

Nog meer leuke wandelroutes