Tip 10 - een selectie van 10 leuke activiteiten

Maashorst is een streek om te zijn, want er valt eindeloos veel te beleven. Zo hebben we een wandelnetwerk van 318 kilometer en een fietsnetwerk van 171 kilometer. Lekker stappen en trappen dus! Ook op cultureel gebied zit je hier goed. Je vindt hier prachtige kloosters en kerken, bijzondere musea en mooie theaters. Daarnaast bespeur je in Maashorst unieke historische overblijfselen. Bijvoorbeeld tijdens de wandelroute rond het voormalig kampement Vluchtoord, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog ruim 11.600 gevluchte Belgen verbleven.

Ook met kinderen kun je hier uitstekend op pad. Ga naar dierenpark Zie-ZOO of bezoek BillyBird Park Hemelrijk met in de zomer het allergrootste AquaFunPark van Nederland. Of ga op pad met een fluisterstep, bezoek een klimpark of ga geocachen. Benieuwd wat er nog meer te doen is? En waar je de allermooiste herinneringen maakt? Check onze 10 tips! 

 

 • Molen van Jetten

  Piet Mondriaan wist het al, deze molen is bijzonder. Hij schilderde de molen in 1904. In de molen van Jetten in Uden wordt nog volop gemalen en is het bezoeken meer dan waard.   

  Lees verder
  Molen van Jetten
 • Docus de Das familiefietsroute

  Familiefietsroute Docus de Das bestaat uit twee fietsroutes (23 en 7 km) die geschikt zijn voor het hele gezin. De routes gaan grotendeels over fietspaden en door de bossen. Onderweg is er genoeg gelegenheid om lekker te spelen, iets te eten of te drinken en even uit te rusten.

  Lees verder
  Docus de Das familiefietsroute
 • De Maashorst Avonturen Minigolf

  Deze prachtig aangelegde avonturen minigolfbaan telt maar liefst 18 holes. Met een heerlijk terras, lekkere drankjes en ijsjes, is het hier aangenaam toeven.

  Lees verder
  De Maashorst Avonturen Minigolf
 • De Kreitsberg

  Bij De Kreitsberg hebben ze verschillende routes uitgezet om te wandelen met ezels, de kortste route is 6 kilometer en je kunt de route zo lang maken als je wilt. De route leidt je door de bossen, door Natuurgebied de Maashorst.

  Lees verder
  De Kreitsberg
 • Langlaufen

  Naast trainingen klassiek langlaufen op de kunststofloipe, rolskiën, cross skaten, nordic walken, krachttraining, biatlon, targetsprint en een algemene conditietraining, organiseren ze tal van sociale en sportieve activiteiten. Leuk voor het hele gezin!

  Lees verder
  Langlaufen
 • Natuurwandelingen

  Op verschillende dagen door het jaar organiseert Natuurcentrum De Maashorst wandelingen. Er starten verschillende wandelroutes met afstanden tussen de 2,5 en 8 kilometer die, gemarkeerd met gekleurde paaltjes, goed te volgen zijn.

  Lees verder
  Natuurwandelingen
 • Fietsroute Oorlog en vrede

  Twee verschillende fietsroutes  van gemeente Maashorst die een belangrijke rol hebben gespeeld in het verleden. Onderweg kom je langs militair erfgoed waarover je in de gratis op deze website te downloaden folder meer achtergrondinformatie leest. 

  Lees verder
  Fietsroute Oorlog en vrede
 • Streekproducten

  Geniet van alle producten uit de streek. Van melk, vers gebrande noten, aardbeien, groente, wijn, eieren en nog veel meer! 

  Lees verder
  Streekproducten
 • Grote Grazers

  Grote grazers komen in de natuur voor in alle werelddelen en leveren een belangrijke bijdrage aan de dynamiek van hun milieu. Door het eten van grote hoeveelheden plantaardig materiaal maken ze ruimte voor nieuwe groei. In natuurgebied De Maashorst kun je 3 soorten grote grazers spotten! De Wisent, Tauros of Exmoorpony! Vergeet daarom zeker je verrekijker niet. 

  Lees verder
  Grote Grazers
 • Zuiderwaterlinie in Reek

  Al sinds de Tachtigjarige oorlog - ruim 450 jaar geleden - strijdt men in Brabant met én tegen het water. In Reek ligt de eerste echte waterlinie van Nederland. Er is een waterbron en er liggen prachtige wandelroutes zoals het Reeks ommetje. Ontdek de stelling Grave-Ravenstein. 

  Lees verder
  Zuiderwaterlinie in Reek

Nog meer leuke tips!

Zullen we nieuwe herinneringen maken?

Overnachten

Voor de ultieme ervaring blijf je natuurlijk slapen in Maashorst. Er is volop keuze! Van slapen midden in de natuur in een tent of natuurhuisje tot luxe hotels en Bed & Breakfasts. Maashorst heeft het allemaal. Of wat dacht je van een nachtje in een echte hooiberg? Kijk rustig rond en laat je inspireren. 

Overnachten