Top 10 tips - de 10 leukste activiteiten

Maashorst is een streek om te zijn, want er valt eindeloos veel te beleven. Zo hebben we een wandelnetwerk van 318 kilometer en een fietsnetwerk van 171 kilometer. Lekker stappen en trappen dus! Ook op cultureel gebied zit je hier goed. Je vindt hier prachtige kloosters en kerken, bijzondere musea en mooie theaters. Daarnaast bespeur je in Maashorst unieke historische overblijfselen. Bijvoorbeeld tijdens de wandelroute rond het voormalig kampement Vluchtoord, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog ruim 11.600 gevluchte Belgen verbleven.

Ook met kinderen kun je hier uitstekend op pad. Ga naar dierenpark Zie-ZOO of bezoek BillyBird park Hemelrijk met het allergrootste AquaFunPark van Nederland. Of ga op pad met een fluisterstep, bezoek een klimpark of ga geocachen. Benieuwd wat er nog meer te doen is? En waar je de allermooiste herinneringen maakt? Check onze 10 favoriete activiteiten.

 

 • De Mastworp buitensport

  Bij De Mastworp buitensport kun je onder andere terecht voor discusgolf, klimmen, nature games, suppen, gravel- en mountainbiken. Houd jij van adrenaline en actie? Dan ben je hier aan het juiste adres. 

  Lees verder
  De Mastworp buitensport
 • Mountainbikeroute Oergebied Maashorst

  Met deze route van circa 31 kilometer rondom Schaijk kom je langs de natuurkern en het begrazingsgebied van Maashorst. De mountainbikeroute Rondje Schaijkse Heide is onderdeel van het MTB Routenetwerk Maashorst.

  Lees verder
  Mountainbikeroute Oergebied Maashorst
 • Hullie Speelboerderij

  Hullie Speelboerderij is dé locatie voor een heerlijk dagje uit voor gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar. Kinderfeestjes, schoolreisjes of familiedag. Voor de ouders is er een gezellige zitruimte met goede horeca, recente tijdschriften en gratis Wi-Fi.

  Lees verder
  Hullie Speelboerderij
 • Grote Grazers

  Grote grazers komen in de natuur voor in alle werelddelen en leveren een belangrijke bijdrage aan de dynamiek van hun milieu. Door het eten van grote hoeveelheden plantaardig materiaal maken ze ruimte voor nieuwe groei. In natuurgebied De Maashorst kun je 3 soorten grote grazers spotten! De Wisent, Tauros of Exmoorpony! Vergeet daarom zeker je verrekijker niet. 

  Lees verder
  Grote Grazers
 • Zuiderwaterlinie in Reek

  Al sinds de Tachtigjarige oorlog - ruim 450 jaar geleden - strijdt men in Brabant met én tegen het water. In Reek ligt de eerste echte waterlinie van Nederland. Er is een waterbron en er liggen prachtige wandelroutes zoals het Reeks ommetje. Ontdek de stelling Grave-Ravenstein. 

  Lees verder
  Zuiderwaterlinie in Reek
 • Docus de Das avonturenpad

  Het avonturenpad van Docus de Das in Schaijk vertelt het verhaal van het betoverde bos. Een mooie, verrassende en gezellige wandeling van ongeveer 1,5 kilometer.

  Lees verder
  Docus de Das avonturenpad
 • Krona

  Bij Museum Krona in Uden kun je terecht voor collecties religieuze kunst van Nederland, educatieve rondleidingen en bijzondere lezingen. Bezoek zeker ook de strak aangelegde kruidentuin!

  Lees verder
  Krona
 • Shoppen

  Houd jij van winkelen? Dan zit je helemaal goed in Maashorst. Je treft er een mix van grote winkelketens en authentieke speciaalzaken, omringd door gezellige terrasjes en eetgelegenheden. En of je nu zoekt naar schoenen, games, sieraden, kunst of naar heerlijke streekproducten: met een ruim aanbod aan winkels is er voor ieder wat wils. 

  Lees verder
  Shoppen
 • ZieZoo

  Dierenpark Zie-ZOO in Volkel is een echte dierentuin en de eerste ZorgZOO van ons land. Zie-ZOO wordt grotendeels gerund door mensen met een vorm van autisme.

  Lees verder
  ZieZoo
 • Billy Bird Hemelrijk

  Bij BillyBird Park Hemelrijk in Volkel kun je 360 dagen per jaar, zowel binnen als buiten, plezier maken! Een speelparadijs voor groot en klein. Het hart van het park bestaat uit een prachtig strandbad, een trekpleister voor zwemliefhebbers en zonaanbidders.

  Lees verder
  Billy Bird Hemelrijk

Zullen we nieuwe herinneringen maken?

Overnachten

Voor de ultieme ervaring blijf je natuurlijk slapen in Maashorst. Er is volop keuze! Van slapen midden in de natuur in een tent of natuurhuisje tot luxe hotels en Bed & Breakfasts. Maashorst heeft het allemaal. Of wat dacht je van een nachtje in een echte hooiberg? Kijk rustig rond en laat je inspireren. 

Overnachten