Wat is er nu boeiender dan een wandeling door een gebied te maken onder leiding van een goed geïnformeerde gids. De gids kan je veel vertellen over de bezienswaardigheden en de natuur waar je langs wandelt en weet veel verhalen over het leven van vroeger te vertellen. 

Om een bredere indruk te krijgen hoe mensen vroeger leefden in de streek, kun je na de wandeling ook de heemhuizen in Schaijk en Zeeland bezoeken. Bij het heemhuis in Zeeland ligt ook een heemtuin met gewassen die vroeger in streek verbouwd werden, maar die nu van de velden en akkers verdwenen zijn. De gids vertelt ook graag meer over de collectie oude gebruiksvoorwerpen en gereedschappen van de heemkundekringen.

Meer informatie:
Heemkundekring Schaijk-Reek, www.heemkundeschaijkreek.nl
Heemkundekring Zeeland,  www.heemkundekringzeeland.nl

Natuurwandelingen

Op verschillende dagen door het jaar organiseert Natuurcentrum De Maashorst wandelingen. Er starten verschillende wandelroutes met afstanden tussen de 2,5 en 8 kilometer die, gemarkeerd met gekleurde paaltjes, goed te volgen zijn. Een routebeschrijving met achtergrondinformatie is in het centrum verkrijgbaar. Het overzicht met de verschillende routes vindt u op het informatiebord aan de rand van het erf. Bekijk de wandelroutes ».

De wandeltochten beginnen doorgaans om 10.00 uur.