Zomer

Paarse heide

Elk jaar transformeert natuurgebied De Maashorst van half augustus tot half september in een zee van paars. De heide staat dan in volle bloei, wat het natuurgebied tot een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers maakt. Of je nu kiest voor een rustige wandeling, een uitdagende fietstocht, of simpelweg wilt ontspannen met een prachtig uitzicht, de paarse heide van De Maashorst biedt een onvergetelijke ervaring in de nazomer.

TIP: Wandel over de paarse heide en luister ondertussen de podcast "Het meiske en de paarse heide" (vanaf 8 jaar).

Naar de podcast

Theetuinen

In de sfeervolle theetuinen kun je even ontsnappen aan de dagelijkse drukte en genieten van een oase van rust en groen. Terwijl je zit te nippen aan een kopje versgezette thee, omringd door kleurrijke bloemen en het zachte zoemen van bijen, komt de natuur om je heen tot leven. Geniet van huisgemaakte lekkernijen, van versgebakken scones tot heerlijk geurende taartjes.

Er zijn diverse theetuinen in Maashorst, vaak direct gelegen aan fietsknooppunten en de mooiste wandelroutes. Kijk voor de exacte openingstijden op de website van de theetuin.  

Naar de theetuinen

Streekproducten

Kom smaakvol genieten! Geniet van alle producten uit de streek. Verse melk bij de boerderijwinkel, molenbrood van de molen of bijvoorbeeld échte Udense lekkernijen uit de aardbeiendrive-in J&B. Bezoek Smaak van Streeck, een kleinschalige boerderij met Duroc varkens die naar hartenlust buiten kunnen leven. En dat de varkens een goed leven hebben, dat kun je zien op de boerderij. Kom gerust een kijkje nemen.

En wist je dat er in Maashorst ook smaakvolle wijnen worden gemaakt? Loopt het water je al in de mond? Begrijpelijk! Er valt nog veel meer te beleven en proeven in Maashorst. Ervaar al onze heerlijke streekproducten. Streek om te proeven! 

Naar streekproducten

Festivals - Eten, borrelen en muziek. De festivals in Maashorst zijn een feest!

Kermis - Hier zul je niet van een koude kermis thuiskomen!

Ik heb de zomer in mijn bol...!

Ontdek onze dorpen

Ontdek dan onze dorpen met elk een eigen verhaal, maar waar je overal de warme gastvrijheid proeft die onze streek zo kenmerkt. Zo vind je in Maashorst een mooie mix van lokale winkels en landelijke ketens, uitgebreide horecavoorzieningen, gecombineerd met goede bereikbaarheid én een aantrekkelijk parkeertarief. Onze dorpen, onze trots! 

Lees verder

Bourgondisch genieten

Ontdek Bourgondisch genieten in de gemeente Maashorst! Gelegen in het prachtige Brabantse landschap biedt deze regio een overvloed aan culinaire ervaringen. Geniet van smaakvolle streekgerechten, proef heerlijke lokale wijnen en ontspan in sfeervolle restaurants. Maashorst is dé bestemming voor fijnproevers die op zoek zijn naar gastronomisch genot.

Naar eten en drinken