Schaijk

De naam Schaijk werd vroeger gespeld als Scaeywijc, Scadewic of Schadewijk. Het woord wijk betekent: nederzetting. Schade betekent mogelijk 'schaduw', een andere verklaring is 'schoot', wat een puntvormig perceel is temidden van moerassen. Andere experts opperen de betekenis 'schade', ontstaan tijdens de vroegere jaren van ontginning en het bemesten van de grond.

Je zult kennis maken met de vele cultuurhistorische panden waar dit Brabantse dorp rijk aan is. Vele zijn nog in authentieke staat. Het zijn prachtige woonhuizen die destijds door de notabelen zijn gebouwd. Deze zijn afgewisseld met langgevelboerderijen. Midden in Schaijk ligt een park, het Moesbos. Het park is helemaal opnieuw ingericht om wandelaars te laten genieten van de natuur.

Schaijk kent vele horecagelegenheden waar je onder het genot van een drankje tot rust kunt komen. Daarnaast tref je er een compleet aanbod van leuke (streek)winkels, een conceptstore, supermarkten en speciaalzaken. Van juwelier tot streekwinkel, van Hema, boekenhandel, moderne modezaken, slaap en kinderwinkel tot schoenenwinkels en meer! 

Winkelen in Schaijk is niet alleen gezellig maar ook prettig! Bijna iedere winkel heeft namelijk gratis parkeerplaatsen recht voor de deur. Wel zo handig na al dat shoppen!  

Bezoek het dorpscentrum Schaijk en neem plaats op een van de gezellige terrassen of ga heerlijk shoppen!

Fiets- en wandelroutes Schaijk

Horeca in Schaijk

Cultuur in Schaijk - Ontdek de verhalen van Schaijk.