Lente

Tips in de lente - de leukste activiteiten

Lente...de tijd dat de vogels de plek van je wekker innemen. De voorjaarszon komt op en de natuur is volop in beweging. Er komt meer groen en dieren laten zich weer zien. De zon neemt toe in kracht en de temperaturen worden wat aangenamer. Heerlijk....Lente!

Ook in de Lente valt er weer van alles te beleven in Maashorst. Bezoek bijvoorbeeld 21 april de tweede editie van RAU Maashorst Healthy Fest, een dag vol workshops en inspiratiesessies op het gebied van sport, vitaliteit, mindfulness, voeding en meer. Met de kinderen op pad? Er zijn diverse leuke theatervoorstellingen voor de allerkleinste, boordevol muziek en zang waarbij je niet kunt stilzitten.

En wist je dat hier maar liefst 3.500 hectare aan bossen, heidevelden, stuifduinen, vennen en oude dreven zijn? Met unieke verschijnselen zoals de Peelrandbreuk, wijstgronden en (cultuur)historische schatten? Dus trek de natuur in. Er is genoeg te zien en te ontdekken. 

Ook de meivakantie staat weer voor de deur. Niets zo fijn als voorpret. Dus plan je bezoek, bekijk de uitagenda en alle overnachtingsmogelijkheden. Lente...Hoog tijd om eropuit te trekken. Maashorst staat in bloei! Kom langs en pluk de dag.     

 

 • Natuur

  De dieren in Maashorst ontwaken uit hun winterslaap. Er worden lammetjes, biggetjes, kikkervisjes en veulentjes geboren. De natuur is in beweging. Grijp een verrekijker mee en trek de natuur in.  

  Ontdek de natuur
  Natuur
 • Erfgoed

  Ons erfgoed zorgt voor herkenning, draagt ons verleden en geeft houvast in een tijd waar zoveel verandert. Wil je de 6 kernen van Maashorst echt leren kennen, begin dan bij het verleden. Dompel je onder in het (cultureel) erfgoed van Maashorst.   

  Naar kunst, cultuur en erfgoed
  Erfgoed
 • Bosgebied Odiliapeel

  Aan de zuidkant van Odiliapeel vind je een zeer mooi en gevarieerd bosgebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en paardrijden.

  Lees verder
  Bosgebied Odiliapeel
 • Avonturen Minigolf

  Verscholen tussen het natuurgebied De Maashorst en Herpenduin, ligt de prachtig aangelegde avonturen minigolfbaan met maar liefst 18 holes. Een ideaal uitje voor het hele gezin. 

  Lees verder
  Avonturen Minigolf
 • Meivakantie

  Maashorst biedt een ideale gelegenheid om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de rust en ruimte in de natuur. Een ideale bestemming voor iedereen die wil genieten van natuur, cultuur, avontuur en ontspanning in een prachtige, rustgevende omgeving.

  Naar overnachten
  Meivakantie

Evenementen in de lente

Lente, zelfs de zon is in de wolken..!

Koningsdag - Vier Koningsdag in Maashorst!

Ontdek onze dorpen

Ontdek dan onze dorpen met elk een eigen verhaal, maar waar je overal de warme gastvrijheid proeft die onze streek zo kenmerkt.

Zo vind je in Maashorst een mooie mix van lokale winkels en landelijke ketens, uitgebreide horecavoorzieningen, gecombineerd met goede bereikbaarheid én een aantrekkelijk parkeertarief. 

Onze dorpen, onze trots! 

Naar onze dorpen