Lente

Tips in de lente - de leukste activiteiten

Lente...de tijd dat de vogels de plek van je wekker innemen. De voorjaarszon komt op en de natuur is volop in beweging. Er komt meer groen en dieren laten zich weer zien. De zon neemt toe in kracht en de temperaturen worden wat aangenamer. Heerlijk....Lente!

Bezoek Schaapskooi 't Nabbegat en ga op kraamvisite bij pasgeboren lammetjes. En wist je dat hier maar liefst 3.500 hectare aan bossen, heidevelden, stuifduinen, vennen en oude dreven zijn? Met unieke verschijnselen zoals de Peelrandbreuk, wijstgronden en (cultuur)historische schatten? Dus trek de natuur in. Er is genoeg te zien en te ontdekken. 

Ook de meivakantie staat weer voor de deur. Niets zo fijn als voorpret. Dus plan je bezoek, bekijk de uitagenda en alle overnachtingsmogelijkheden. Lente...Hoog tijd om eropuit te trekken. Maashorst staat in bloei! Kom langs en pluk de dag.     

 

 • Natuur

  De dieren in Maashorst ontwaken uit hun winterslaap. Er worden lammetjes, biggetjes, kikkervisjes en veulentjes geboren. De natuur is in beweging. Grijp een verrekijker mee en trek de natuur in.  

  Ontdek de natuur
  Natuur
 • Erfgoed

  Ons erfgoed zorgt voor herkenning, draagt ons verleden en geeft houvast in een tijd waar zoveel verandert. Wil je de 6 kernen van Maashorst echt leren kennen, begin dan bij het verleden. Dompel je onder in het (cultureel) erfgoed van Maashorst.   

  Naar kunst, cultuur en erfgoed
  Erfgoed
 • Bosgebied Odiliapeel

  Aan de zuidkant van Odiliapeel vind je een zeer mooi en gevarieerd bosgebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en paardrijden.

  Lees verder
  Bosgebied Odiliapeel
 • Fluisterstep

  Maak een prachtige fluistertocht door het natuurgebied. Geruisloos over mooie paden en weggetjes door de natuur. Grote kans dat je onderweg één van onze natuur bewoners treft zoals een Taurus, Wisent of Exmoorpony.   

  Lees verder
  Fluisterstep Koppel op fluisterstep door het Maashorst gebied.

Evenementen in de lente

Lente, zelfs de zon is in de wolken..!

Ontdek onze dorpen

Ontdek dan onze dorpen met elk een eigen verhaal, maar waar je overal de warme gastvrijheid proeft die onze streek zo kenmerkt. Zo vind je in Maashorst een mooie mix van lokale winkels en landelijke ketens, uitgebreide horecavoorzieningen, gecombineerd met goede bereikbaarheid én een aantrekkelijk parkeertarief. Onze dorpen, onze trots! 

Lees verder